DJELIĆ JAPANSKE KULTURE U NAŠOJ ŠKOLI Featured

10 Travanj 2017, 12:00 am
Published in Arhiva

U želji da naši učenici upoznaju različite kulture i gastronomije ovaj put smo se odlučili  uputiti do dalekog Japana.

 

Nismo baš putovali do Japana :-) već smo ugostili članove japanskog veleposlanstva koji su se rado odazvali ovoj prezentaciji u želji da predstave tu divnu zemlju našim učenicima 1., 2. i 3. razreda smjera kuhar-slastičar i turističko - hotelijerski komercijalist.

Prezentaciju je otvorio treći tajnik veleposlanstva g. Ryohei Nakajima koji je na izvrsnom hrvatskom jeziku prezentirao osnovne podatke o Japanu, tradicionalnim umjetnostima, pop-kulturi i najnovijim tehnologijama uz zanimljiv kviz na kraju koji je posebno oduševio naše učenike.

Prezentaciju sa gledišta stranca u Japanu nastavila je gospođa Sanja Jurković koja je predstavila osobna iskustva koja je skupila tijekom studija u Japanu. Sa gospođom Sanjom, uz izvrsne fotografije iz njenog osobnog albuma, prošli smo sva mjesta u kojima je boravila i saznali kako se prilagođavala drukčijoj kulturi, mentalitetu, jeziku i prehrani.

 

Učenike je posebno zaintrigirala maketa levitirajućeg magnetskog vlaka koji vozi brzinom 600 km/h i koji prelazi 280 km za 40 minuta, a za naše kuhare gospodin Tomislav Mikuljan je na kraju pustio zanimljiv filmić o pripremi sushija, najpoznatijeg japanskog jela.

Prezentacija je trajala sat vremena, i tih sat vremena taj daleki Japan nam je bio tako blizu. Zahvaljujemo predstavnicima japanskog veleposlanstva koji su odvojili svoje vrijeme da nas upoznaju sa svojom divnom zemljom koju je zasigurno jedan dio naših učenika poželio barem jednom u životu vidjeti.